Výběr podlahy je jedním z klíčových rozhodnutí při zařizování nebo renovaci domova. Podlaha tvoří základ interiéru a může výrazně ovlivnit celkový dojem z prostoru. V tomto článku vám představíme různé materiály podlah a aktuální trendy, které vám pomohou vybrat tu nejlepší podlahu pro váš domov. Kromě podlah je také důležité věnovat pozornost detailům, jako jsou kliky na dveře, které mohou doplnit celkový vzhled a styl vašeho interiéru.

Tip: Pro dokonalý vzhled a jednotný styl vašeho interiéru zvažte instalaci nerezových klik na dveře. Tyto kliky jsou nejen elegantní a moderní, ale také velmi odolné a snadno se udržují, což z nich činí ideální doplněk k jakémukoli typu podlahy a celkovému designu vašeho domova.

  •          Dřevěné podlahy: Dřevěné podlahy jsou klasickou volbou, která nikdy nevyjde z módy. Přinášejí do interiéru přírodní krásu a teplý pocit. Dřevo je dostupné v různých typech, jako jsou dub, buk, javor nebo exotické dřeviny, což umožňuje širokou škálu barev a textur. Dřevěné podlahy jsou odolné a lze je opakovaně renovovat broušením a lakováním. V posledních letech jsou velmi populární rustikální a kartáčované povrchy, které dodávají interiéru autentický a přirozený vzhled.
  •          Laminátové podlahy: Laminátové podlahy jsou cenově dostupnou alternativou k dřevu. Jsou vyrobeny z vrstveného materiálu, který imituje vzhled dřeva nebo jiných přírodních materiálů. Laminátové podlahy jsou odolné proti poškrábání a snadno se udržují, což je činí ideální volbou pro domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky. Dnešní trendy zahrnují lamináty s realistickými texturami a matnými povrchy, které vypadají velmi autenticky.
  •          Vinylové podlahy: Vinylové podlahy jsou známé svou odolností a voděodolností, což je činí vhodnými pro kuchyně, koupelny a další vlhké prostory. Moderní vinylové podlahy jsou dostupné v mnoha designech, včetně imitací dřeva, kamene nebo dlaždic. Vinyl je měkký a příjemný na dotek, což přispívá k pohodlí při chůzi. V posledních letech se staly populární luxusní vinylové dílce (LVT), které nabízejí vysokou estetiku a dlouhou životnost.
  •          Keramické a porcelánové dlaždice: Keramické a porcelánové dlaždice jsou tradiční volbou pro koupelny, kuchyně a vstupní haly díky své odolnosti a snadné údržbě. Tyto dlaždice jsou dostupné v široké škále barev, vzorů a velikostí. Současné trendy zahrnují velkoformátové dlaždice a dlaždice s geometrickými vzory, které mohou vytvořit výrazný vizuální efekt. Dlaždice imitující přírodní materiály, jako je mramor nebo beton, jsou rovněž velmi oblíbené.
  •          Korkové podlahy: Korkové podlahy jsou ekologickou volbou, která nabízí měkký a teplý povrch. Korek je přírodní materiál s vynikajícími izolačními vlastnostmi, což z něj činí ideální volbu pro obytné prostory. Korkové podlahy jsou odolné vůči vlhkosti a snadno se udržují. Moderní korkové podlahy jsou dostupné v různých barvách a texturách, což umožňuje kreativní použití v interiéru.
  •          Betonové podlahy: Betonové podlahy jsou trendem, který získává na popularitě díky svému industriálnímu vzhledu a odolnosti. Jsou ideální pro moderní a minimalistické interiéry. Beton lze leštit, barvit nebo zdobit různými vzory, což nabízí širokou škálu estetických možností. Betonové podlahy jsou také velmi odolné a snadno se udržují.
  •          Kobercové podlahy: Koberce přinášejí do interiéru pocit tepla a pohodlí. Jsou dostupné v mnoha barvách, vzorech a texturách, což umožňuje širokou škálu designových možností. Kobercové podlahy jsou ideální pro ložnice a obývací pokoje, kde zvyšují komfort při chůzi a tlumí hluk. V poslední době jsou populární koberce s geometrickými vzory a přírodními motivy.
  •          Trendy v barvách a vzorech: Aktuální trendy v barvách a vzorech podlah zahrnují neutrální odstíny, jako je šedá, béžová a bílá, které dodávají interiéru čistý a elegantní vzhled. Dále jsou oblíbené přírodní tóny dřeva a imitace přírodních materiálů. Geometrické vzory a velkoformátové dlaždice jsou také velmi trendy, stejně jako kombinace různých materiálů pro vytvoření unikátního vzhledu.

Při výběru podlahy zvažte i ekologické aspekty. Materiály jako bambus, korek a recyklované dřevo jsou udržitelné a šetrné k životnímu prostředí. Rovněž se zaměřte na podlahy s nízkým obsahem těkavých organických látek (VOC), které přispívají ke zdravějšímu vnitřnímu prostředí.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi