Všichni mistři navrhující kliky či interiéroví projektanti a návrháři vidí kliku úplně jinak. Uvažují o klice, rozetě i kování jako o brilantním nadčasovém skutečném šperku. Pracují s ním velmi opatrně, tak, aby celkový dojem z vašich dveří a z vašeho interiéru úplně nepokazil. Klika je třešničkou na dortu. Krása tkví v detailu. A takovým detailem je právě i klika. Jde tedy o povrch, rozměr, tvar a jejich vzájemné kombinace.

V současné době je kladen důraz na sjednocení do jednoho jednolitého druhu kování umístěného na všech typech dveří a oken. Interiér působil opravdu celistvě a jednotně. Musí být sladěny i kliky s materiály, které jsou pak dále použity na jiných místech a částech nábytku v interiéru samotném. Naopak lze také vytvořit cíleně jejich výrazný kontrast, který této klice dodá hodně na větší atraktivitě.

Podle čeho vybírat

Pokud začínáte vybírat kliky, setkáte se s velkým množstvím klik o různých tvarech, barvách a materiálech. Z tak velké nabídky si určitě vybere každý. Je třeba dát velký pozor na správný výběr podle potřeb. Pozornost zaměřte zejména na volbu materiálu kování a klik, úpravy povrchu, provedení, konstrukce a velmi důležitý je pak i samotný design kliky.

Jestliže hledáte materiál a povrch s dlouhodobou životností, zkuste masivní mosazné kliky. Povrchová úprava může být matová, které se říká i saténová. Neustálou vzrůstající oblibu má lesklý chromový povrch. Ten značně vyniká svou vysokou odolností a tvrdostí. Volit můžete i nadstandardně titanový povrch vykazující nadprůměrně dlouhou životnost. Hodně oblíbený a dostupný je i vysoce kvalitní nerez s broušeným povrchem.

Jestliže jste laik, asi hned na první pohled kvalitu zvolené kliky těžko poznáte. Vyvarujte se nekvalitního kování z Číny a pátrejte po původu výrobku na našem trhu. Pečlivě prostudujte udávané údaje o materiálu, také právě původu produktu a vždy chtějte vidět certifikát kvality. Je opravdu ve vašem vlastním zájmu kupovat kvalitní výrobky, aby vám náhodou nezůstala zlomená ruka v ruce a ještě k tomu zevnitř či venku bez možnosti se dostat na druhou stranu. Vybírejte pouze kliky a kování zavedených značek, které vyrábí své produkty z kvalitních materiálů, opatřené certifikátem. 

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi