Přemýšlíte nad tím, jakou dveřní kliku koupit do svého příbytku? Ano, dveře jsou možná něco, co posléze bereme jako samozřejmost, ale velkou měrou se podílí na celkovém vzhledu interiéru, čehož jste si samozřejmě vědomí. A proto přikládáte i obyčejné klice opravdu nemalou pozornost, což se cení a což je chvályhodné. Vaše oko ale možná směřuje k tradičním hranatým alternativám. Máme pro vás však dobrou zprávu, hranatost není tím, co by se dneska nosilo.

Módní trendy se mění

Stejně, jako je tomu ve světě oblečení, i ve světě bytového designu se leccos mění. Najednou už není hranatost nutná čili dejte na vlastní intuici. Ta vás jistě nezklame. I když hranaté kliky vypadají v designu, zejména v minimalismu, opravdu skvěle, po ergonomické stránce nejsou zrovna k světu.

Oblé kliky jsou nejen vkusné, ale také dobře padají do ruky. Otevírání dveří se tak rázem stává jakýmsi zážitkem, který chcete dnes a denně opakovat.

Když přesto všechno sáhnete po hranatosti

Možná si říkáte, že oblost je sice krásná, ale že se vám do interiéru zrovna dvakrát nehodí. Raději byste hranaté kliky, ale jelikož nejsou mezi aktuálními trendy, váháte. Samozřejmě platí, že i když hranatost sice není nutná, není ani žádným tabu. Proto jí buďte otevření a pokud se do vašeho interiéru více hodí, nebojte se po ní sáhnout.

To, že se vrací obliba oblých tvarů ještě neznamená, že trend těch hranatých nebude ještě nějakou dobu přetrvávat. Navíc stále i v tomto světě přichází novinky v podobě zajímavých zpracování, jež stojí minimálně o zvážení.

Materiál má to hlavní slovo

Nakonec ne tvar, ale spíše použitý materiál má to poslední slovo. Chcete přece, aby klika delší dobu vydržela, nebo ne? Je proto klíčové hledat materiál vysoké odolnosti a dlouhé životnosti, abyste předcházeli brzké a opětované investici do tohoto bytového prvku.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi