O vchodové i interiérové dveře se v domácnosti musíte čas od času starat. Kromě pravidelného olejování pantů a čištění dveří od nečistot je přitom zapotřebí pečovat také o dveřní kování, která jsou jejich důležitou součástí. Pravidelným čištěním totiž nejen že budou vypadat stále skvěle, ale nebudou se v nich usazovat nečistoty, které by zhoršily jejich ovládání.

Správně udržovaná, čistá a lesklá klika dodá celkovou záři nejen vašim dveřím, ale celé domácnosti. Pokud patříte mezi jedny z těch, kteří nedají dopustit na řádně čistou domácnost a rádi dělají dobrý dojem na případné hosty, určitě čtěte dál. Dveřní kliky se vyrábí z různých materiálů. Nejčastěji mezi ně patří mosaz, ocel, nerez a také stříbro. Pokud však nechcete svou kliku poškodit, měli byste dbát velkého pozoru a vlastnosti jednotlivých materiálů rozlišovat. To, co platí na mosaz, nemusí totiž platit pro jiný materiál. Jak tedy bezpečně čistit dveřní kliku? Na mosaz a stříbro, nebo-li všechny kliky vyrobené z kovu, je třeba navštívit speciálně zaměřený obchod s technickým vybavením. Zde by vám měli nabídnout produkt vhodný pro tento druh materiálu. Zakoupený čisticí prostředek naneste na vlhkou houbu či jemný hadřík a krouživými pohyby kliku očistěte od nečistot. Čisticí prostředek poté nechte ještě chvilku nanesený na klice, dokud se z něj nevytvoří pěna nebo pasta podobná vosku na auto. Poté kliku očistěte suchým ubrouskem a krásná lesklá klika je k dispozici bez jakéhokoliv škrábance či povrchového poškození. V zásadě se nejedná o nic těžkého, stačí se držet několika základních pravidel, používat vybrané čisticí prostředky a držet se postupu.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi