Pod pojmem kování si představíme spektrum výrobků, které bývaly vyráběny výhradně z kovu, ale dnes se uplatňují i další materiály. Jaké možnosti klik máme? A jak vybrat tu ideální pro mě? Nebojte, není to žádná věda. Pokud je budeme vybírat s vkusem, mohou být třešničkou celého interiéru.

Možná jste na tento problém také narazili. Vybíráte kliku a najednou po vás prodavač, internetový obchod nebo elektronický systém chce, abyste zvolili její typ. Nebo třeba zvažujete nákup kliky, takže vás tahle situace teprve potká. Aby byl výběr konkrétního typu pro uživatele co nejjednodušší, získal každý druh své speciální označení. Díky tomu u každého prodejce opravdu lehce naleznete právě tu variantu, kterou potřebujete. Nemusíte pak řešit, že máte odlišné kování a zámek.

Co jednotlivé zkratky znamenají?

BB – kliky s otvorem pro klasický interiérový klíč (neboli velký dózický klíč).
PZ – kliky s otvorem pro zámkovou cylindrickou vložku (neboli FAB).
WC – kliky s pojistkou (na WC, do koupelny). Dveře se dají obvykle zamykat z jedné strany, na druhé straně je pouze pojistka. Ta se však dá v případě nouze speciálním předmětem odjistit.
B/O – štítek nebo rozeta bez dolního otvoru. Především u štítového kování.
Pokud si lámete hlavu s tím, kterou variantu zakoupit, tak stačí jediné - podívejte se, jaký zámek mají vaše současné dveře. Nová klika musí typově odpovídat, aby mohl klíč zapadnout do zámku. Dveře tak budou plně funkční. Jestli tedy máte například BB, určitě při nákupu v eshopu (nebo o prodejce) zvolte tuto variantu. A máte vystaráno.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi