Svěží čistý vzhled, mnoho místa a žádné lapače prachu. Minimalismus je v posledních letech čím dál oblíbenější. Pokud i vás tento styl zaujal a chcete jej vpustit do svého domova, máme pro vás několik tipů.

V dnešní době se architekti často zaměřují na minimalismus a jednoduchost. Je to dlouhodobý trend, který vyhledává stále více lidí, a to hned ze dvou hledisek. Minimalismus a jeho jednoduchost jsou praktičtější na údržbu, a zároveň se nechá snadněji kombinovat s prvky jiných stylů. A jednou z věcí, která by neměla být z tohoto hlediska opomíjena, jsou doplňky, jako kliky a schránky. Ty, nejenže plní svoji praktickou funkci, ale také přidávají estetickou hodnotu interiérům i exteriérům.

Proč zvolit právě minimalismus

Výhody minimalistického designu jsou mnohostranné. Zaprvé, přispívají k celkovému estetickému dojmu budovy. Díky svému jednoduchému designu se totiž hodí k různým architektonickým stylům. Dále jsou tyto doplňky často vyráběny z kvalitních materiálů, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost. V neposlední řadě je výhodou i jejich praktický aspekt, který uspokojuje potřeby moderního života.

Minimalistické kliky se vyznačují jednoduchým a čistým designem. Jsou často vyrobeny z kvalitních materiálů, jako je nerezová ocel, hliník nebo sklo, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Čistý design zároveň zaručuje kompatibilitu s dalšími architektonickým směry, ať už se jedná o průmyslový design nebo rustikální styl.

Schránky jsou dalším prvkem, který lze v moderní architektuře využít s důrazem na minimalismus. Mají čisté linie, jednoduché tvary a často se integrují do designu budovy. Mohou tak být vestavěny do fasády nebo stěny, což umožňuje skryté uložení pošty, a zároveň zachovává čistý vzhled budovy.

Na co se dále zaměřit

Minimalismus v interiéru nespočívá jen v jednoduchých liniích. Jde o celkový dojem, který z prostoru vyzařuje. Vše by mělo být sladěně, upraveně, a přitom velmi útulně. Občas se ale může stát, že se při honbě za čistými liniemi dostanete do fáze, kdy místnost bude působit až sterilně. V této chvíli přichází na řadu další malé a praktické doplňky, jako osvětlení, polštářky nebo svíčky. Právě ty mohou být pomyslnou třešničkou na dortu. Kombinujte tedy materiály, hrajte si s tvary a zkoušejte, co do vaší domácnosti zapadne. Mohou to být atypické doplňky v černé barvě s matným finišem, nebo elegantní zlaté detaily s lakem odrážející světlo. To už je jen na vás.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi