Dveře, které budou chloubou domácnosti? Zub času se podepsal i na vašich dveřích? Bohužel, tok času je neúprosný a předměty denního používání mu podléhají ještě více. Ale nebojte se, dnes si prozradíme, jak si poradit s drobnou opravou vašich dveří. Konečně vám zase budou dělat radost. Dveře, které mají nové kliky, kování a zámky, tak budou zaslouženou chloubou domácnosti.

Povrch je třeba očistit

Nejprve z povrchu dveří odstraňte veškerou mastnotu a nečistoty. Možná budete překvapeni, kolik nechtěného prachu se na nich usadilo od poslední doby, kdy jste je ošetřovali. Nyní je čas na pořádné umývání. Nevynechte jediné místečko, vše musí být odmaštěné a čisté.

Odšroubujte kliku

Nyní budete sundávat nevyhovující kliku a kování. Tento čas je ideální pro to, abyste si určili, zda do dveří vložíte například bezpečnostní kování, nebo zda stačí kování obyčejné. Stávající kliku vyjměte a prostor kolem ní opět dobře očistěte.

Brousíme

Pokud je to ve vašich fyzických silách, budeme nyní přistupovat k celkovému obroušení dveří. Někdy je ale tato činnost velmi namáhavá a je lepší ji přenechat lokálnímu stolařství. To se také postará o profesionální nanesení nové barvy pro vaše dveře. Pokud ale chcete, tyto činnosti zvládnete také. Například pro styl Provence, kdy budete volit patinu, není vůbec složité se do opravy pouštět sami. V případě lesklých dveří ale nástřik bude potřeba provést v profesionální provozovně.

Odstraňte prach

Nyní z obroušených dveří odstraňte veškeré částice prachu. Dveře tak můžete vysát úzkou hubicí vašeho vysavače, nebo se postarat o to, abyste je dokonale ometli jemným smetáčkem. Měňte polohu dveří tak, abyste se zbavili všech nečistot.

Poté už zbývá jen dveře alespoň dvakrát natřít a nainstalovat nové kování a kliku. A je hotovo!

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi