Jak by měly vypadat dveře?

Dominantou vstupního prostoru jsou pochopitelně dveře. Dveře nesmí vrzat, kliky na dveře nesmí být vyviklané a zašlé, nic nesmí drhnout. Dveře by měly být dostatečně prostorné a musí se otevírat o více než 90 stupňů, aby jimi mohla proudit energie. Ideální jsou dveře bez oken, jelikož jsou energeticky silnější. Pokud máte u vstupů boční okna, měly by být zasklené bezpečnostním sklem.

Jak koncipovat celý vchod?

K vašemu vchodu by měla směřovat pozitivní energie. Měl by být snadno přístupný a viditelný, aby vaše návštěvy nemusely bloudit. Vchody, které jsou nevýrazné, můžete opatřit novým nátěrem nebo dekorativními prvky. Je dobré, aby vchodové dveře byly dobře osvětlené, tmavý vstup nepřitahuje životadárné energie.

Pokud jste teprve ve fázi plánování a stavby, dávejte pozor na to, kam bude vstup směřovat. Na vchod by neměly směřovat žádné proudy příliš rychlé energie, kterým se ve feng shui říká otrávené šípy. Ty tvoří například ostré rohy protilehlých budov, průmyslové stožáry nebo dlouhá rovná silnice. Pokud už je dům postavený, umisťují se na dveře ochranné talismany, které budou vstup chránit.

Jako otrávený šíp může fungovat i přístupová cesta, pokud je dlouhá a rovná a míří přímo na vchod. Zkuste ji proto upravit do mírně zvlněného tvaru nebo ji alespoň opticky zakroutit pomocí šikovně umístěných dekorací, štěrku či kamenů.

Pokud k vašim vstupním dveřím vedou schody, neměly by být víc než tři. To by totiž znamenalo určitou překážku pro návštěvy i energie. Rozproudit ji můžete rozmístěním dekorativních předmětů, květin nebo venkovního osvětlení.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi