Možná, že ručně psaných dopisů, pohledů a přání pod vlivem zrychlené elektronické komunikace neustále ubývá, poštovní schránku nelze stále oželet. Do vaší schránky bude putovat spousta dopisů z úřadů, bank, složenek, časopisů, denního tisku nebo oblíbených či nenáviděných letáků. Co tedy nabízí to množství poštovních schránek?

Poštovní schránky

Poštovní schránky se prodávají samostatně nebo v blocích či sestavách, určené do bytových domů, Tam díky sestavě nezabírají mnoho místa. Pokud si vyberete schránky na zeď, umožní vám výběr jen z jedné strany, tedy z té, kudu se dopisy do schránky přímo vhazují. Jsou schránky vodorovně i svislé, zabírající sice větší plochu zdi, ale nevyčnívají tolik do prostoru.

Můžete také použít schránky pro zazdění, a tam už si můžete i vybrat ze které strany budete schránku vybírat. Existují i schránky pro zasklení do dveří, kdy jsou dopisy vhazovány z vnější strany dveří, a jsou vybírány z vnitřní strany dveří uvnitř domu.

Rodinné domy a poštovní schránky

V rodinných domech máte mnoho možností, kam umístit schránku. Různé typy schránek jsou přizpůsobeny různému využitím. Pokud jde o dveřní schránku, nejjednodušším typ je ten s otvorem ke vhazování pošty umístěný na dveřích domu. Jde většinou o nerezovou poštovní schránku vhodnou tam, kde vedou dveře domu přímo do ulice, jsou přímo u chodníku a nejsou tedy za plotem.

Poštovní schránky jsou také někdy přímo určené k zazdění do sloupku. Jde o elegantní a nenápadné typy schránek. Může jít o variantu jednoduchou, s výběrem zvenčí. Praktické jsou i schránky s možností vybírání přímo z vnitřní strany zahrady. Tyto poštovní schránky mohou mít zároveň i zvonek i zvonkem s mluvítkem. Schránky zabudované do sloupku v sadě jsou vhodné například pro větší vícegenerační domy.

Máte doma laťkový plot? Poštovní schránky v podobě boxů na poštu, které mají posouvací čelo pro vhoz dopisů. Toto čelo schránky se dá uvolnit, nasadit z přední strany plotu a upevnit pomocí šroubu na plot. Box s poštou přiléhá z vnitřní strany zahrady k čelu. Schránka se dá vybírat přímo ze zahrady.

Pokud schránku potřebujete dát do prostoru, existují schránky na nožce. Vybírat lze s různých designů. Schránky z litiny na nožce jsou nostalgicky známé z filmů a objevují se ve starších historických domech. Jde o velmi zajímavý stylový doplněk.

Poštovní schránky univerzální, jsou samostatné zavěšované na zeď domu, vstupní dveře, vrata či branku. Nabízí se v různých barvách, tvarech i designech. Od klasických obdélníkových tvarů, schránky s boxem děleným na dopisy a přidanou rourou na noviny, časopisy a letáky až po velmi zajímavé designové schránky.

Výběr schránky

Typ schránky volte i podle velikosti, někdo potřebuje A4, pro někoho je důležitý objem, aby během dovolené nebyla přeplněná. Schránka, která nebude pod stříškou, by měla mít dostatečné překrytí otvoru na vhazování proti dešti a sněhu. Pokud jde o materiál, můžete volit v kovovém i plastovém provedení. Plastové schránky jsou odolné vůči klimatickým změnám, časem ale vyblednou a zešednou. Kovové schránky nerezu, pozinkovaného plechu v nerezové nebo jiné barvě, kterou získá lakováním. Vzhledově velmi zajímavé jsou schránky z litiny.

Kliky-schranky.cz - otvírejte správnou klikou!

Vložky, FAB, zámky, čísla popisné, věšáky, úchytky a petlice

Široký sortiment klik pro každé dveře a k tomu kvalitní bezpečnostní zámky najdete na našem e-shopu Kliky-schranky.cz. Nerezové i plastové kliky a k tomu dlouhé nebo dělené štíty nesmí chybět na žádných dveřích. V naší nabídce najdete široký sortiment zboží souvisejícího s kováním a také další produkty pro Váš vysněný domov. Číselná označení různých provedení budou moderním doplňkem Vašeho domu. Navíc kvalitní poštovní schránky zajistí bezpečnost Vašich zásilek. Nezapomeňte ani na bezpečnost Vašich cenností a prohlédněte si připravenou nabídku trezorů od renomovaných výrobců. Informační vitríny, schránky na klíče, dveřní doplňky, jmenovky na dveře, klepadla a věšáky – to vše najdete u nás na jednom místě. U nás si vybere každý zákazník!

Více informací
28 let jsme na trhu s vámi